CONTACT
www.piata-cartii.ro

Trimite intrebarile
 
        Prima pagina    |    Autori A - Z    |   Titluri A - Z     |   Edituri A - Z   |   NOUTATI    |   Cum cumpar?     |   Art. copii   |   2009 Artmis Market                
Publicitate | Transport | INFO Comenzi | MANUALE SCOLARE | Arhiva Newsletter | Oferta | Programul 100 de Euro | DICTIONARE Specializate | DICTIONARE BILINGVE | Manuale limba engleza | Manuale limba germana | Manuale limba franceza |
 
Cosul de cumparaturi

 Este gol...
CATEGORII


Adolescenti(7)
Afaceri(69)
Albume(13)
Animale domestice(6)
Antologii(16)
Antropologie(40)
Arhitectura(5)
Arta(111)
Arte martiale(5)
Asistenta sociala(24)
Astrologie(2)
Atlase(38)
Autoeducare(37)
Aventuri-actiune(169)
Bacalaureat(36)
Beletristica(977)
Biblioteca dacia xxi(74)
Biblioteca elevului(30)
Biblioteca pentru toti(105)
Bibloteca parintilor(12)
Biografii, memorii(125)
Calculatoare(53)
Carte activitati(32)
Carte jucarie(42)
Cartea universitara(29)
Carti audio(7)
Carti in limbi straine(57)
Carti pentru copii(453)
Casa si gradina(22)
Cd educational(6)
Clasa pregatitoare(85)
Clasici contemporani(241)
Comunicare, relatii publice(83)
Consiliere educationala(9)
Crestinism(36)
Criza economica(9)
Dezvaluiri(3)
Dezvoltarea personala(67)
Dictionare bilingve(46)
Dictionare specializate(210)
Diverse(436)
Divertisment(27)
Dosare - antologii(11)
Dragoste(48)
Drama/adulti(45)
Drept(594)
Ecologic(1)
Economie(149)
Educational, carte scolara(250)
Enciclopedii(156)
Enciclopedii larousse(75)
Enigme(17)
Erotice(53)
Eseuri-studii(43)
Familie(48)
Fantasy(148)
Fictiune(280)
Filologie(12)
Filosofie(120)
Gastronomie(135)
Ghiduri de conversatie(31)
Ghiduri turistice(39)
Gradinita(155)
Harti-planse(12)
Horror(18)
Informatica(33)
Integrare europeana(11)
Interviuri(9)
Istorie(342)
Istorie si critica literara(442)
Jurnalism - comunicare(134)
Lectii pe calculator intuitext(30)
Limbi straine(51)
Literatura pentru copii(80)
Literatura romana(556)
Literatura universala(719)
Lucrari de licenta(2)
Mama si copilul(25)
Management(33)
Manuale auxiliare(236)
Manuale limba engleza(38)
Manuale limba franceza(21)
Manuale limba germana(35)
Manuale limba maghiara(9)
Manuale scolare(921)
Marketing - business(85)
Media(51)
Medicina - sanatate(310)
Memorii-jurnale(73)
Mystery/fantasy(86)
Nonfiction(115)
Paranormal(16)
Parascolare(35)
Pedagogie(51)
Poezie(142)
Politica(158)
Povesti(76)
Practic - hobby(233)
Promotie(44)
Promotie martisor(46)
Psihologie(476)
Psihopedagogie(27)
Publicistica(51)
Reduceri(9)
Religie(165)
Reviste(69)
Roman(269)
Roman istoric(86)
Roman politist(49)
Roman romanesc(58)
Romantic(26)
Sanatate frumusete(32)
Science fiction(48)
Securitate(15)
Sf si politista(29)
Sociologie(114)
Spiritualitate(84)
Stiinta si tehnica(12)
Stiinte sociale(45)
Stiinte umaniste(116)
Thriller(410)
Turism(16)
Umor(7)
Viata sanatoasa(27)
Yoga(8)
fara-categorie(1225)


   

Titlu/autor/cod:          


13934 carti
   

Detalii
Vizite: 2702
LILIANA VISAN, DIANA-IULIANA PASARE Curtea de apel bucuresti - culegere de practica judiciara 2005 - in materia contenciosului administrCod - 22844
Curtea de apel bucuresti - culegere de practica judiciara 2005 - in materia contenciosului administr
de LILIANA VISAN, DIANA-IULIANA PASARE

Colectia : DREPT ADMINISTRATIV
Editura : UNIVERSUL JURIDIC [colectii] [carti]
Categoria : DREPT - JURISPRUDENTA
ISBN : 1842 - 4244
Pret : 30 lei      
    
Prezentare

Solutiile pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti sunt socotite, desigur, in mod justificat, repere ale jurisprudentei , in conditiile in care aceasta instanta, asemeni celorlalte curti de apel, are ultimul cuvant (solutionand recursurile). Avand concursul substantial al presedintilor de sectie, colectivul de autori a realizat o selectie riguroasa a solutiilor pronuntate in anul 2005, retinand si prelucrand spre publicare unele dintre cele mai interesante jotarari judecatoresti. Varietatea si complexitatea spetelor confera o nota aparte culegerii. Utilitatea sa depaseste granitele celor care practica dreptul. Indexul tematic si cel legislativ faciliteaza consultarea lucrarii, o lucrare ce se impune de la sine.
  1 2 3 4 5 6 7
 
 CAPITOLUL I
 Exceptii de nelegalitate
 
 
 
 Concurs pentru ocuparea postului de conferentiar universitar. Castigarea concursului. Neconfirmarea titlului de catre Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare. Exceptia de nelegalitate a Ordinului nr. 5723 din 15 martie 1994 privind concursurile pentru ocuparea posturilor didactice de conferentiar si profesor universitar emis de Ministrul Invatamantului. Exceptia de nelegalitate a ordinului emis de Ministrul Educatiei si Cercetarii prin care nu s-a acordat titlul didactic solicitat de reclamant. Admitere.
 Exceptie de nelegalitate a art. 11.03 din H.G. nr. 828/2003 de aprobare a Normei-cadru privind organizarea si functionarea serviciilor regulate de transport public local de calatori. Admitere.
 Exceptie de nelegalitate a Ordinului nr. 3343 din 11 martie 2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Statutului personalului preuniversitar si a Precizarilor generale pentru aplicarea Statutului personalului didactic in invatamantul superior si preuniversitar emise de Ministrul Educatiei si Cercetarii. Admitere.
 Exceptie de nelegalitate. Hotarare a consiliului local. Tardivitatea invocarii exceptiei.
 CAPITOLUL II
 
 Drept administrativ
 
 
 
 
 Achizitie publica. Decizia autoritatii contractante de anulare a licitatiei. Legalitate.
 Achizitie publica. Decizie de atribuire a contractului de achizitie publica. Contestare la instanta de contencios administrativ. Competenta. Capacitatea procesuala a unei unitati militare in calitate de autoritate contractanta.
 Achizitii publice. Obligarea autoritatii contractante la incheierea contractului. Actiune intemeiata pe dispozitiile art. 1073 C. civ. Inadmisibilitate. Existenta contestatiei administrative. Nelegalitatea sentintei.
 Act administrativ. Forma deciziei prin care s-a respins cererea de cumparare a unui spatiu comercial formulata in temeiul Legii nr. 550/2002. Indicarea gresita a caii de atac in hotarare. Inaplicabilitatea prevederilor art. 281 C. proc. civ.
 Act administrativ. Inlesniri de plata acordate de Administratia Finantelor Publice. Adresa de comunicare a pierderii valabilitatii acestor inlesniri. Calificare juridica.
 Act administrativ. Inlesniri la plata obligatiilor bugetare. Aprobare. Pierderea lor. Necontestarea masurii. Natura juridica a adresei de comunicare a masurii. Calcularea majorarilor de intarziere. Legalitate.
 Adresa emisa de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Natura juridica. Contestare la instanta de contencios administrativ. Inadmisibilitatea actiunii.
 Adresa emisa de Cancelaria Primului Ministru in baza Legii
 nr. 9/1998. Gresita calificare a naturii juridice a actului. Apreciere asupra tardivitatii cererii de despagubiri. Necercetarea fondului cauzei. Casare cu trimitere.
 Anularea autorizatiei de construire. Cerere de interventie in interes propriu. Lipsa reclamatiei administrative prealabile. Inadmisibilitatea cererii de interventie.
 Asociere in participatiune realizata de un concesionar al terenurilor agricole administrate de Agentia Domeniilor Statului. Pret. Suma de bani reprezentand sustinere financiara a agriculturii de catre stat. Compensare. Conventie incheiata intre doua institutii publice. Natura juridica.
 Atributie a consiliului local cu privire la asigurarea ordinii publice. Refuzul autoritatii publice de a aproba programul de functionare a unei sali de jocuri pe calculator intr-un anumit interval orar.
 Autorizatie de construire. Aprobare tacita. Actiune inadmisibila. Recurs inadmisibil.
 Autorizatie de construire. Nelegalitate. Lipsa acordului notarial al vecinilor.
 Baza materiala a unitatilor de invatamant preuniversitar de stat. Drept de administrare. Dreptul unei scoli de a organiza licitatie pentru inchirierea unui bun. Inexistenta unei hotarari a consiliului local. Nelegalitatea licitatiei.
 Cadru militar. Trecere in rezerva in temeiul art. 85 lit. b) din Legea nr. 80/1995. Neincadrarea ulterioara in grad de invaliditate. Cerere de reincadrare in functia avuta anterior sau pe un alt post echivalent. Inexistenta dreptului.
 Cerere de cumparare a unui spatiu comercial in temeiul Legii nr. 550/2002. Indeplinirea conditiei privind existenta unui contract de inchiriere valabil incheiat. Valoarea juridica a fisei de calcul a chiriei.
 Cerere privind repunerea in termenul prevazut de art. 4 alin. (1) din Legea nr. 9/1998, republicata, in vederea acordarii compensatiilor banesti. Legitimarea procesuala pasiva a Comisiei judetene pentru aplicarea Legii nr. 9/1998. Natura juridica a termenului.
 Certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra unui teren. Contestare la instanta de contencios administrativ de catre consiliul local. Lipsa legitimarii procesuale active.
 Certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra unui teren. Contestare la instanta de contencios administrativ. Nelegalitate. Existenta dreptului de proprietate al reclamantului persoana fizica inregistrat in Registrul de TranscripZtiuni si Inscriptiuni Imobiliare la data emiterii actului admiZnistrativ. Existenta unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile de evacuare a societatii pentru lipsa de titlu locativ.
 Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Decizie emisa de presedinte. Revocarea deciziei de aprobare a unei persoane in functia de administrator/director executiv. Retragerea autorizatiei de functionare a unui broker de asigurare. Modificarea statutului societatii si luarea hotararii de dizolvare fara avizul prealabil al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Legalitatea deciziei. Incadrarea incompleta a faptei in cuprinsul actului administrativ. Necomunicarea deciziei. Nerelevanta.
 Contestarea unui ordin dat de Directorul S.R.I. prin care un militar a fost pus la dispozitia unitatii. Neatacarea deciziei medicale prin care militarul a fost declarat inapt pentru serviciul militar in timp de pace si trecut in rezerva cu drept de pensie de serviciu. Legalitatea ordinului. RecuZnoasZterea avansarii in grad. Netemeinicie.
 Contract de colaborare. Refuzul primarului de a semna actul. Lipsa unei hotarari a consiliului local. Legalitatea refuzului.
 Decizie emisa de Consiliul National al Audiovizualului. Aplicarea unei amenzi contraventionale. Incalcarea prevederilor art. 61 alin. (1) din Legea nr. 373/2004. Respectarea procedurii speciale de sanctionare prevazute de dispozitiile art. 91 din Legea nr. 504/2002. Legalitatea sanctiunii contraventionale.
 Decizie emisa de Consiliul National al Audiovizualului. Aplicarea unei amenzi contraventionale. Difuzarea unor programe care contin pornografie. Notiune. Incidenta O.G. nr. 2/2001. Protectia moralei publice.
 Decizie emisa de Directia Generala de Munca si Solidaritate Sociala. Anularea deciziei de acordare a drepturilor prevazute de Decretul-lege nr. 118/1990. Nelegalitate. Lipsa unei hotarari judecatoresti care sa anuleze adeverinta eliberata de Ministerul Justitiei - Directia Instantelor Militare.
 Desfiintarea unei constructii provizorii. Dispozitie emisa de viceprimar. Legalitate. Delegarea atributiilor referitoare la administrarea bunurilor care apartin domeniului public si privat.
 Dispozitie emisa de primar avand ca obiect revocarea unei autorizatii de construire. Executarea constructiei la data emiterii dispozitiei. Nelegalitatea revocarii.
 Dispozitie emisa de primar in baza Legii nr. 10/2001 privind restituirea in natura a unui imobil. Legitimarea procesuala activa a prefectului in formularea unei actiuni in contencios administrativ.
 Dispozitie emisa de primar in baza Legii nr. 10/2001. Actiunea prefectului. Tardivitate. Aplicabilitatea art. 5 din Legea nr. 29/1990
 Dispozitie emisa de primar in temeiul Legii nr. 10/2001. Natura juridica. Contestarea acesteia pe calea contenciosului administrativ. Necompetenta. Respectarea principiului contradictorialitatii.
 Dispozitie emisa de primar. Acordarea sporului de vechime, premiului lunar de 2% si a premiului anual pentru primar si viceprimar. Legalitatea dispozitiei.
 Dispozitie emisa de primar. Instituirea tutelei unor minori lipsiti de ingrijirea ambilor parinti. Competenta teritoriala de emitere a actului administrativ. Indicarea gresita a textului de lege in dispozitie. Eroare materiala. Legalitatea masurii.
 Dispozitie emisa de primar. Legalitate. Desfiintarea unei constructii provizorii amplasate pe domeniul public.
 Emiterea unui act administrativ de inregistrare a unui parcaj de resedinta. Refuzul Administratiei Strazilor. Legalitatea refuzului.
 Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Aprobarea transmiterii in folosinta gratuita pe un anumit termen a unui imobil. Refuzul nejustificat al primarului de a emite dispozitie privind componenta comisiei de predare - primire a bunului.
 Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Contestare la instanta de contencios administrativ. Stabilirea de reglementari referitoare la regimul de acces si circulatie pentru diferite categorii de vehicule si utilaje. Interzicerea accesului. Legalitatea masurilor. 130
 Hotarare a consiliului local avand ca obiect redeschiderea circulatiei pietonale si a autovehiculelor. Legalitate. Teren apartinand domeniului public al judetului. Notiunea de teren aferent unei constructii .
 Hotarare a consiliului local privind denuntarea unilaterala a unui contract de concesiune. Legalitate. Calificarea corecta a naturii juridice a obiectului actului administrativ atacat. Notiunea de interes local din perspectiva art. 35 lit. b) din Legea nr. 219/1998.
 Hotarare a consiliului local. Adoptarea planului urbanistic de detaliu. Dispozitie emisa de primar. Aprobarea ridicarii constructiilor provizorii si reamplasarea acestora in alte spatii amenajate. Contestarea pe calea contenciosului administrativ. Contract de locatiune. Natura juridica.
 Hotarare a consiliului local. Aprobarea rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli. Sedinta extraordinara. Convocarea telefonica a consilierilor. Nelegalitate.
 Hotarare a consiliului local. Consemnarea rezultatelor invalidarii mandatelor de consilieri locali. Natura juridica. Admisibilitatea actiunii promovate la instanta de contencios administrativ. Natura juridica a procesului-verbal al sedintei de validare.
 Hotarare a consiliului local. Nelegalitate. Declararea unui vehicul fara stapan sau abandonat. Trecerea bunului in proprietatea unitatii administrative-teritoriale. Competenta de emitere a actului administrativ. Respectarea principiului ierarhiei fortei juridice a actelor normative.
 Hotarare a consiliului local. Validarea mandatelor de consilieri. Nedepunerea raportului mandatarului financiar. Incalcarea principiului contradictorialitatii. Citarea consilierilor locali validati.
 Hotarare de Guvern. Instituirea procedurilor speciale de supraveghere financiara a unor societati comerciale cu capital majoritar de stat. Legalitate.
 Hotarare de Guvern. Inventarierea unor bunuri apartinand domeniului public al statului. Contestare pe calea contenciosului administrativ. Nelegalitate. Existenta unei hotarari de Guvern anterioare privind atestarea apartenentei acelorasi bunuri la domeniul public al judetului. Neindeplinirea proceZdurii prevaZzute de art. 9 alin. (2) din Legea nr. 213/1998.
 Hotarare emisa in temeiul art. 16 din Legea nr. 550/2002. Nelegalitate. Capacitatea de folosinta a comisiei emitente a actului administrativ contestat.
 Hotararea consiliului local. Concesionarea unui spatiu cu destinatie de cabinet medical. Nelegalitate. Modificare unilaterala a unui contract de inchiriere aflat in curs de executare.
 Hotararea consiliului local. Invalidarea mandatelor de consilieri locali. Legalitate.
 Includerea unui spatiu comercial pe lista prevazuta de Legea nr. 550/2002. Incheierea unui proces-verbal de finalizare a procedurii de vanzare-cumparare. Imobil apartinand domeniului public al Municipiului Bucuresti. Actiune inadmisibila. Nelegalitate. Interpretarea juridica corecta a continutului unei hotarari a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
 Informatii de interes public. Actiune indreptata impotriva Ministrului Justitiei. Calitatea procesuala pasiva.
 Informatii de interes public. Actiune promovata in temeiul art. 22 alin. (1) din Legea nr. 544/2001. Caracterul facultativ al procedurii administrative prealabile.
 Informatii de interes public. Comunicarea inregistrarii si transcrierii unor emisiuni televizate. Netemeinicia cererii.
 Informatii de interes public. Exceptarea de la comunicare, in temeiul Legii nr. 544/2001, a informatiilor clasificate. Declasificarea ulterioara. Relevanta documentului.
 Incheierea emisa de Biroul de Carte Funciara din cadrul judecatoriei. Natura juridica. Competenta de solutionare a plangerii impotriva acesteia.
 Legea nr. 550/2002. Obligarea Consiliului local la incheierea unui contract de vanzare-cumparare pentru un spatiu comercial. Actiune. Netemeinicie. Incheierea unui proces-verbal de predare-primire a spatiului in favoarea altei persoane juridice decat cea care a folosit spatiul comercial in baza unui contract de inchiriere si care a formulat cerere pentru cumparare prin metoda negocierii directe.
 Legea nr. 550/2002. Refuzul primariei de a proceda la vanzarea prin metoda negocierii directe a unui spatiu comercial. Existenta fisei de calcul a chiriei. Neincheierea contractului de colaborare. Realizarea de investitii. Nelegalitatea refuzului.
 Legea nr. 550/2002. Spatiu comercial. Cerere de vanzare prin metoda negocierii directe. Neincluderea spatiului in listele anexe ale hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Netemeinicia cererii.
 Legea nr. 9/1998. Hotarare a comisiei judetene. Invalidare. Nelegalitate.
 Modernizarea unei strazi. Autorizatie de construire. Competenta de emitere a actului administrativ. Inexistenta obligatiei de depunere a unui titlu de proprietate.
 Obligatia executarii hotararii pronuntate de instanta de contencios administrativ.
 Ordin al Ministrului Administratiei si Internelor. Suspendarea executarii. Temeinicia cererii. Anularea titlului de parc industrial. Prejudiciu material viitor, previzibil cu evidenta. Pierderea facilitatilor fiscale. Imposibilitatea onorarii angajamentelor contractuale
 Ordin emis de Ministrul Sanatatii si Familiei. Aprobarea desfiintarii unui spital orasenesc si reorganizarea acestuia. Preluarea bunurilor apartinand spitalului. Legalitate. Exceptia de nelegalitate a H.G. nr. 867/2002.
 Ordonanta a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. Sanctiune contraventionala. Exceptia neindeplinirii procedurii administrative prealabile. Efecte.
 Ordonanta emisa de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Aplicarea unei amenzi. NeinZdeplinirea procedurii administrative prealabile. Inadmisibilitatea actiunii in contencios administrativ.
 Permis de arma. Retragere. Legalitatea dispozitiei.
 Persecutie politica. Cerere intemeiata pe dispozitiile art. 1 alin. (1) lit. e) din Decretul-lege nr. 118/1990. Stramutare. Mijloace de proba.
 Petitie adresata Ministerului Administratiei si Internelor. Sesizarea incalcarii Codului de procedura penala de catre lucratorii politiei judiciare in decursul unei cercetari penale. Respectarea dreptului de petitionare. Restrangerea exercitiului sau.
 Procedura aprobarii tacite. Eliberarea unui document oficial din partea Guvernului Romaniei privind autorizarea provizorie a reclamantului, organizat ca societate cu raspundere limitata. Inadmisibilitatea actiunii.
 Proces-verbal incheiat de Agentia municipala pentru ocuparea fortei de munca. Imputarea unei sume de bani. Nelegalitatea masurii. Incetarea raporturilor de munca ale unei somere in varsta de peste 45 de ani prin acordul partilor.
 Radiere din cadrul baroului de avocati. Nedemnitate. Decizie emisa de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania. Respingerea contestatiei administrative. Existenta unor condamnari penale. Accesul reclamantului la instanta de contencios administrativ.
 Reactualizarea despagubirilor acordate in temeiul Legii nr. 9/1998. Momentul in raport de care se determina obligatia de reactualizare.
 Societate specializata de paza si protectie. Refuz nejustificat al politiei de a elibera licenta de functionare. Desfasurarea activitatii de paza fara licenta. Intreruperea activitatii pana la obtinerea actului. Legalitatea masurii administrative.
 Stabilirea calitatii de beneficiar al Decretului-lege nr. 118/1990. Contestarea deciziei autoritatii administrative la instanta de contencios administrativ. Necesitatea reclamatiei administrative prealabile.
 
 
 
 CAPITOLUL III
 
 Drept fiscal
 
 
 
 
 Act de impunere. Lipsa raspunsului la obiectiunile formulate pe cale administrativa. Capacitate procesuala de folosinta. Introducerea in termen a actiunii in contencios administrativ.
 Autorizatie pentru desfasurarea unei activitati economice in mod independent de catre o persoana fizica. Nedepunerea declaratiei fiscale pentru perioada in care nu s-a desfasurat activitate. Emiterea deciziei de impunere din oficiu de catre organele fiscale teritoriale.
 Cerere de acordare a esalonarii la plata obligatiilor restante la bugetul de stat, conform O.U.G. nr. 40/2002. Respingerea cererii de catre autoritatea administrativa. Prezentarea dovezii privind persoana numita in calitate de administrator al societatii. Nelegalitatea deciziei organului fiscal.
 Conventie de esalonare la plata a obligatiilor bugetare. Valabilitate. Constituirea garantiilor.
 Decizie de impunere anuala. Natura juridica a serviciilor care constau in traducere si interpretare in cadrul contractelor de cooperare tehnica. Scutire de impozit pe venit.
 Decizie de impunere. Suspendarea executarii. Cerere adresata instantei de contencios administrativ. Inadmisibilitatea actiunii. Existenta contestatiei administrative.
 Drept de deducere a T.V.A. in cazul bunurilor de natura stocurilor degradate calitativ.
 Drept de deducere TVA. Existenta unor facturi fiscale necompletate cu toate datele prevazute de formular. Prezentarea unor xerocopii. Inexistenta dreptului.
 Fisa sintetica emisa de organul fiscal. Contestare. Inadmisibilitatea actiunii in contencios administrativ.
 Impozit pe cladire si teren. Problema exceptarii de la impozitare a bunurilor imobile in raport de dispozitiile art. 3 lit. a) din Acordul dintre Romania si Statele Unite ale Americii referitor la programele de asistenta economica, tehnica si in domenii conexe.
 Impozit pe cladiri. Obligatie de plata. Natura juridica a Complexului Sportiv National Sala Polivalenta. Nelegalitatea impunerii.
 Impozit pe profit. Cheltuielile efectuate pentru promovarea unei marci a partenerului extern. Cheltuieli ocazionate de publiZcitate. Deductibilitate. 261
 Impozit pe profit. Deductibilitatea unor cheltuieli efectuate in strainatate cu plata salariilor, deplasarea si cazarea salariatilor. Incidenta art. 4 din O.G. nr. 70/1994. Nerelevanta inexistentei unor contracte de munca in forma scrisa.
 Impozit pe profit. Notiunea de microintreprindere. Cerinte.
 Impozit pe profit. Venituri in valuta obtinute din importul bunurilor. Contract de comision pentru livrarea produselor la export.
 Impozit pe venit. Notiunea de premiu. Legalitatea actului de impunere.
 Institutie particulara de invatamant superior acreditata. Taxa de autorizare pentru edificarea unui imobil cu destinatia de spatiu de invatamant. Exceptare de la plata.
 Licenta de concesiune pentru o exploatare miniera. Societate comerciala care si-a inceput activitatea anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 61/1998. Beneficiarii facilitatilor fiscale.
 Luptator pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989. Cerere pentru scutirea de la plata impozitului pe venitul rezultat din cedarea folosintei bunurilor. Netemeinicie.
 Majorari si penalitati de intarziere calculate de organele fiscale. Contestarea lor la instanta de contencios administrativ. Neanalizarea sustinerilor reclamantei. Necercetarea fondului cauzei.
 Raport de inspectie fiscala si decizie de impunere intocmite la aceeasi data. Contestatie administrativa. Admisibilitate. Aplicabilitatea prevederilor art. 186 C. proc. fisc.
 Stabilirea de impozite si taxe locale. Hotarare a consiliului local. Impozit datorat pentru cladiri apartinand persoanelor juridice. Contestarea hotararii in contencios administrativ. Legalitate
 T.V.A. Accize. Impozit pe profit. Intocmirea unor acte administrative fiscale pentru o societate. Scoaterea de sub urmarire penala a unor angajati. Relevanta.
 T.V.A. Drept de deducere. Activitate agricola. Termenul de rambursare a T.V.A.
 T.V.A. Majorari si penalitati de intarziere. Contestarea procesului-verbal incheiat de organele fiscale direct la instanta de contencios administrativ. Prematuritatea introducerii actiunii.
 T.V.A. Produse distribuite asociatilor unei societati agricole. Inexistenta unei livrari de bunuri sau unei plati in natura. Neutilizarea in totalitate a Fondului Special Dezvoltarea Agriculturii Romanesti . Natura juridica.
 T.V.A. Rambursare. Compensarea din oficiu intre sumele reprezentand obligatii bugetare si sumele de restituit sau de rambursat de la bugetul de stat.
 T.V.A. Scutire de la plata pentru produsele exportate prin comisionar.
 T.V.A. Stabilirea obligatiei de colectare, inregistrare si virare la bugetul de stat a T.V.A. aferenta platii efectuate in natura catre arendatori. Nelegalitatea constatarilor realizate de organele fiscale.
 
 
 
 CAPITOLUL IV
 
 Drept vamal
 
 Drept vamal
 Contract de asociere in participatiune. Cedarea licentei de import. Debitorul datoriei vamale.
 Datorie vamala. Incheierea din oficiu a operatiunii de tranzit. Existenta unei procuri false.
 Facilitati vamale. Import de utilaje realizat de o societate comerciala. Cerinta ca bunurile sa fie folosite in vederea dezvoltarii activitatii proprii de productie si servicii. Dezvoltarea activitatii de distributie a alimentelor.
 Regim de tranzit vamal. Neprezentarea persoanei fizice la biroul vamal de destinatie cu autoturismul. Scutire de la plata taxelor vamale.
 Regim vamal de admitere temporara. Rezilierea contractului de leasing. Informarea autoritatii vamale. Consecinte.
 Regim vamal suspensiv. Incheiere din oficiu. Minereu plasat in antrepozit vamal. Pierdere tehnologica.
 Regim vamal suspensiv. Momentul nasterii datoriei vamale. Importul unor bunuri date in leasing. Obligatii care revin locatorului, in calitate de titular al declaratiei vamale de import.
 Taxe vamale si T.V.A. Scutire. Bunuri importate in scopul desfasurarii procesului didactic. Unitate particulara de invatamant superior aflata in curs de acreditare la data efectuarii operatiunii de import.
 Taxe vamale. Calcularea acestora. Determinarea valorii in vama. Documente necesare. Metode de evaluare in vama. Ordine de prioritate.
 CAPITOLUL V
 
 Dreptul concurentei
 
 Dreptul concurentei
 Consiliul Concurentei. Aplicarea unei amenzi contraventionale. Acord anticoncurential pe piata tichetelor de masa. Legalitatea sanctiunii. Criterii de individualizare.
 Consiliul Concurentei. Decizie. Aplicarea unei amenzi contraventionale. Cerere de suspendare a executarii actului administrativ. Temeinicie.
 Decizie a Consiliului Concurentei. Incalcarea prevederilor art. 5 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 21/1996. Aplicarea unei amenzi. Cerere de suspendare a executarii. Netemeinicie.
 
 
 
 CAPITOLUL VI
 Dreptul functiei publice
 
 Cererea de pretransferare formulata de un cadru didactic. Act emis de Inspectoratul Scolar Judetean. Legalitate. Criterii de preferinta.
 Functionar public. Anularea concursului pentru ocuparea unei functii publice. Termenul de introducere a actiunii.
 Functionar public. Aplicarea unei sanctiuni disciplinare. Termenul legal de contestare. Principiul actiunii directe la instanta de contencios administrativ. Legalitatea raportului de evaluare a performantelor profesionale individuale.
 Functionar public. Destituire din functie pentru motive imputabile. Procedura de aplicare a unei sanctiuni disciplinare.
 Functionar public. Incetarea raportului de serviciu. Evaluarea functionarului. Reincadrarea functionarilor publici pe noi functii publice. Existenta unui brevet care atesta calitatea de luptator pentru Revolutia romana din decembrie 1989. Nerelevanta.
 Functionar public. Transfer. Refuzul nejustificat al autoritatii publice de a elibera carnetul de munca si dosarul profesional. Cererea de acordare a daunelor morale. Netemeinicie. Proba existentei si intinderii prejudiciului moral.
 Ordin emis de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Suspendare din functia publica. Inceperea urmaririi penale. Existenta concediului medical. Nelegalitatea ordinului.
 Ordin emis de Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Eliberarea din functia publica de conducere de director executiv. Contestare pe calea contenciosului administrativ. Admisibilitatea actiunii. Reorganizarea activitatii autoritatii publice. Existenta incapacitatii temporare de munca a functionarului public la data emiterii ordinului.
 CAPITOLUL VII
 
 Dreptul securitatii sociale
 
 
 Actualizare pensie de serviciu magistrat. Refuz nejustificat de solutionare a cererii.
 Pensie de serviciu magistrati. Recalculare. Anularea unei decizii de pensionare emise de Casa de Pensii. Necompetenta instantei de contencios administrativ.
 Pensie de serviciu. Personal diplomatic si consular. Indeplinirea conditiilor legale de catre persoanele care au desfasurat activitate de comert exterior si cooperarea economica internationala.
 
 
 
 CAPITOLUL VIII
 Regimul strainilor in Romania
 
 Cetatean strain. Termenul de introducere a contestatiei impotriva dispozitiei de parasire a teritoriului. Masura interzicerii intrarii in Romania. Nelegalitate.
 O.U.G. nr. 194/2002. Acordarea regimului tolerarii. Existenta unor motive obiective care il impiedica pe strain sa paraseasca teritoriul Romaniei.
 Plangere impotriva masurii de luare in custodie publica. Legalitatea masurii.
 Regimul strainilor. Anularea dispozitiei de parasire a teritoriului Romaniei. Acordarea dreptului de sedere in Romania.
 Regimul strainilor. Declararea unui strain ca indezirabil pe teritoriul Romaniei. Imposibilitatea cunoasterii motivelor in baza carora s-a luat masura administrativa.
 Regimul strainilor. Dispozitie de parasire a teritoriului Romaniei. Nelegalitate. Inscrisuri noi depuse la instanta de contencios administrativ.
 Regimul strainilor. Dispozitie de parasire a teritoriului Romaniei. Contestare la instanta de contencios administrativ. Nelegalitate. Inexistenta unei casatorii de convenienta. Excesul de putere exercitat de Autoritatea pentru Straini.
 Regimul strainilor. Masura de returnare a strainului. Sedere ilegala. Neluarea in considerare de catre Autoritatea pentru Straini a existentei unei proceduri judecatoresti de obtinere a regimului tolerarii. Nelegalitatea masurii.
 Regimul strainilor. Masura interdictiei de intrare in Romania pentru o perioada de timp. Nelegalitate. Necesitatea analizarii de catre Autoritatea pentru Straini a proportionalitatii masurii cu situatia care a determinat-o.
 Regimul strainilor. Masura returnarii. Interdictia de intrare in Romania pe o anumita perioada de timp. Contestarea masurilor la instanta de contencios administrativ. Exceptia lipsei de obiect in privinta masurii de returnare. Solicitarea strainului in sensul emiterii dispozitiei de parasire a teritoriului Romaniei. Reducerea la jumatate a perioadei de interdictie.
 Regimul strainilor. Refuzul Autoritatii pentru Straini de a aviza favorabil acordarea vizei de lunga sedere pentru un cetatean strain pentru motivul casatoriei cu un cetatean roman. Interdictie de intrare in tara. Necesitatea anularii acesteia. Legalitatea refuzului autoritatii administrative.
 Returnare. Masura de luare in custodie publica. Plangere. Lipsa documentelor de calatorie. Inexistenta masurii de siguranta a expulzarii.
 
 
 CAPITOLUL IX
 Drept procesual civil
 
 Actiune promovata de consilieri locali impotriva hotararii consiliului local. Legitimare procesuala activa. Incalcarea princiZpiului disponibilitatii. Intervenirea unei hotarari de anulare a actului administrativ contestat.
 Cerere de recurs. Nesemnarea ei de catre Primarul General al Municipiului Bucuresti. Semnarea si declararea acesteia de catre Directorul executiv al Directiei Juridice, Contencios si Legislatie din cadrul Primariei. Anularea recursului ca fiind declarat de catre o persoana fara calitatea de reprezentant.
 Cerere de revizuire intemeiata pe dispozitiile art. 322 pct. 5 C. proc. civ. Autoritate de lucru judecat. Admisibilitatea cererii. Notiunea de evocare a fondului. Conceptul de inscris nou.
 Cerere de revizuire. Termen de formulare. Inscrisuri noi. Neevocarea fondului. Inadmisibilitatea cererii.
 Contestatie in anulare. Motivarea acesteia in termenul legal. Inaplicabilitatea art. 306 C. proc. civ.
 Contestatie in anulare. Necercetarea unui motiv de modificare sau de casare. Eliberarea unei autorizatii de construire pentru edificarea unei constructii pe un teren apartinand domeniului public al statului in absenta acordului notarial al acestuia. Inexistenta consimtamantului vecinilor exprimat in forma autentica. Zona de protectie a monumentelor istorice. Distanta la care se poate realiza constructia. Inexistenta unui obiectiv de interes public. Neefectuarea unei noi expertize tehnice imobiliare.
 Contestatie in anulare. Temeinicie.
 Contradictie intre dispozitivul si minuta sentintei. Contradictie intre dispozitivul si motivarea hotararii. Casare cu trimitere.
 Incheierea de scoatere a cauzei de pe rol si trimiterea ei spre solutionare unei alte sectii din cadrul aceleiasi instante. Inadmisibilitatea recursului. Notiunea de competenta a instantei.
 Instiintare de plata emisa in baza O.G. nr. 11/1996. Competenta de solutionare a contestatiei la executare.
 Necompetenta instantei de contencios administrativ. Persoana aflata in executarea unei pedepse privative de libertate. Neasigurarea dreptului la asistenta medicala.
 Recurs. Momentul de primire a citatiei la instanta de fond. Nulitatea citatiei. Casare cu trimitere.
 Reprezentare in justitie. Actiune in anulare a hotararii consiliului local promovata de unitatea administrativ-teritoriala, reprezentata de primar. Recurs declarat si semnat de directorul executiv al Directiei Juridice, Contencios si Legislatie. Anularea recursului pentru lipsa calitatii de reprezentant.
 Revizuire. Termenul de introducere. Admiterea cererii intemeiata pe dispozitiile art. 322 pct. 1 si 2 C. proc. civ.
 Somatie de plata. Contestatie. Suspendarea executarii. Necompetenta instantei de contencios administrativ. Nediscutarea admisibilitatii in principiu a unei cereri de interventie. Casare cu trimitere.
 Stabilirea instantei competente. Titlu de proprietate emis in baza Legii nr. 18/1991. Anulare. Inadmisibilitatea actiunii in contencios administrativ.
 Index legislativ
 
 
 Index tematic
 
 1 2 3 4 5 6 7
 
 Titlu: Curtea de Apel Bucuresti - Culegere de practica judiciara 2005 - in materia contenciosului administrativ si fiscal
 Autor: Liliana VISAN, Diana-Iuliana PASARE
 Editura: Universul Juridic
 Data aparitiei: Noiembrie 2006
 Pret: 30,00 RON
 ISBN: ISSN 1842 - 4244
 Format: Academic 17x24
 Pagini: 480
 
  Adaugarea de comentarii o pot face doar membrii UJmag.ro
 
 


Carti din acelasi domeniu:
 
. Curtea de apel bucuresti - culegere de practica judiciara 2005 - in materie de asigurari sociale    
de VALENTINA SANDU, SIMONA CRISTESCU, PETRONELA ZULUF, FLORENTINA ROTARU, EUGENIA ION, ELENA LUISSA UD
- 30 Lei    
 
. Fond funaciar. Culegere de jurisprudenta    
de Denisa-Livia Baldean, Gabriela Cristina Frentiu
- 70 Lei    
 
. Curtea de apel bucuresti - culegere de practica judiciara 2005 - in materie penala    
de IONUT MIHAI MATEI, ANTONETA NEDELCU
- 30 Lei    
 
. Subiecte pregatitoare pentru examene    
de -
- 59 Lei    
 
. Traficul de persoane    
de Ioan Garbulet
- 42 Lei    
 
. Justitie si jurisprudenta in statul de drept    
de STELUTA IONESCU
- 40 Lei    
 
. Coruptia si combaterea fenomenului prin mijloace juridice    
de Olimpiu Aurelian Sabau-Pop
- 32 Lei    Pareri :

0 pareri.


Adauga parere :

Autor : ( nume, adresa mail )

Comentariu ( max. 1000 caractere ) :
caractere ramase.
(Responsabilitatea juridica revine in totalitate autorului)

Raspundeti la intrebarea :
=   [ ? ]

Adauga

Inapoi

 


Manuale Scolare

Manuale Auxiliare

NEWSLETTER
Email :
Raspundeti la intrebarea :
=   [ ? ]


Abonati-va la newsletterul nostru pentru a primi saptamanal ultimele noutati editoriale
EDITURI

·POLIROM (2563 carti)
[carti] [colectii]

·RAO (2064 carti)
[carti] [colectii]

·CURTEA VECHE (1241 carti)
[carti] [colectii]

·ALL (1119 carti)
[carti] [colectii]

·ARAMIS (932 carti)
[carti] [colectii]

·DACIA (888 carti)
[carti] [colectii]

·UNIVERSUL JURIDIC (598 carti)
[carti] [colectii]

·TREI (578 carti)
[carti] [colectii]


·DACIA XXI (451 carti)
[carti] [colectii]

·TRITONIC (443 carti)
[carti] [colectii]

·SIGMA (398 carti)
[carti] [colectii]

·SEMNE (371 carti)
[carti] [colectii]

·CARTEA ROMANEASCA (308 carti)
[carti] [colectii]

·HOUSE OF GUIDES (213 carti)
[carti] [colectii]

·ARC (164 carti)
[carti] [colectii]

·PUBLICA (140 carti)
[carti] [colectii]

·MIX (111 carti)
[carti] [colectii]

·ALDO PRESS (111 carti)
[carti] [colectii]


·ARTEMIS (93 carti)
[carti] [colectii]

·ELIS (90 carti)
[carti] [colectii]

·SOLARIS PRINT (78 carti)
[carti] [colectii]

·VIDIA (57 carti)
[carti] [colectii]


·INTUITEXT (30 carti)
[carti] [colectii]

·ARC-CASTEEA (16 carti)
[carti] [colectii]

·NEVERLAND (16 carti)
[carti] [colectii]

·GUNIVAS (9 carti)
[carti] [colectii]

·THEOSIS (8 carti)
[carti] [colectii]

·PROEDITORIAL (4 carti)
[carti] [colectii]

·DOG FOR LIFE (1 carti)
[carti] [colectii]

Cele mai vandute

Produse copii

Marci copii

·BABY DREAMS (43)

·BABY DESIGN (28)

·ESPIRO (19)

·COTO BABY (11)

·PLASTIKO (10)

·BABY ONO (8)

·EASY GO (7)

·KIDCITY (6)

·KLUPS (4)

·PRIMA BABY (4)

·CEBA (3)

·UNIBABY (3)

·SWITEL (1)

·DREWEX (1)

 
 
 

Titlu/autor/cod:          13934 carti
 
     
  Despre noi   |  Disponibilitate   |  Termeni si conditii   |  Contact  
Cautari relevante :   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z

 

0.322